• ADOMÁNYGYŰJTÉS - ZBIERKA

          •  

            • Iskolánk az idén is csatlakozik a "Hodina deťom" elnevezésű adománygyűjtő akcióhoz, amely 2021. október 21-én, csütörtökön, lesz.                                                                                                                    A 8. és 9. osztályos tanulók tanítói felügyelettel az iskolában, valamint a faluban járnak majd a kis pénzgyűjtő dobozokkal.                                                                                                                    Adományaikkal a diákok és Önök is hozzájárulnak olyan kezdeményezések támogatásához, melyek a rászoruló gyermekeken, fiataloknak nyújtanak segítséget. Kérjük, fogadják őket megértéssel.

            • "Hodina deťom je projektom Nadácie pre deti Slovenska. Nadácia pre deti Slovenska je jedna z najväčších mimovládnych neziskových organizácií a celoslovenskou pôsobnosťou so zameraním na pomoc deťom a mladým ľuďom." 21.októbra žiaci 8. a 9. ročníkov budú chodiť v škole a po dedine s malou pokladničkou. Prosíme Vás o pochopenie. 

              További információkat a https://www.hodinadetom.sk/ oldalon találnak.

            • Ďalšie informácie nájdete  na strane https://www.hodinadetom.sk.

          • Értesítés - Oznam

          • Tisztelt Szülők, Kedve Tanulók!

            Változnak a járványügyi szabályok.

            A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 250-es számú rendelete értelmében 2021. október 4-től, hétfőtől az alapiskolák diákjai nem kell, hogy szájmaszkot viseljenek az iskolában. Egyetlen fontos kivétellel!

            Az enyhítés csak a tanítási órákra vonatkozik, csengetés után, ha kimennek a folyosóra vagy az ebédlőben, illetve az iskolai tömegrendezvényeken, több osztály összevonásakor a napköziben továbbra is viselniük kell a maszkot a diákoknak.

            A közegészségügyi hivatal, továbbra is ajánlja a maszkviselést az iskolai élet minden területén, viszont nem teszi kötelezővé azt a tanórákon.

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            Od pondelka 4.10.2021 už nemusia mať žiaci ZŠ (v súlade s vyhláškou ÚVZ SR č. 250/2021)v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu rúška. Tento fakt platí pri ucelenej skupine. V prípade presunu po chodbách, WC, do jedálne a pri kolektíve dvoch tried v rámci ŠKD v interiéri, nosenie rúška zostáva v platnosti.

          • VERSENY "RECYKLOHRY"

          •  

            Idén is folytatjuk a már nem használt mobiltelefonok gyűjtését október 20-ig, valamint továbbra is hozhatja mindenki a lemerült elemeket az egész év folyamán.

            Miért van szükség a mobilok újrahasznosítására, és mi az a “koltán”?

            A koltán nevű ércből nyerik a tantál nevű fémet. Ezt kondenzátor bevonatok készítésére használják, így megtalálható a mobilokban, a laptopokban, gps-ekben, táblagépekben.

            A világ koltán készletének 80% Afrikában található, ennek is nagy része a Kongói Demokratikus Köztársaságban (DRC). Ugyanott, ahol a hegyi gorillák, Grauer gorillák, bonobók, a csimpánzok is élnek. Élőhelyüket drasztikusan megváltoztatja a bányászat. Az erdők területe csökken, a meglévőket pedig a kitermeléshez használt utak hálózzák be.

            A bányák jó része illegális. A bányákból az ércet gyakran Kigaliba (Ruanda) csempészik, melyet “Coltanville”-nek is neveznek, arra utalván, hogy a település az ásványból él. Ruanda, annyi koltánt exportál főleg Kínába, amennyi hivatalosan nincs is az országban, így próbálják a DRC-ből érkező fémet tisztára mosni. A koltánt hajóval szállítják Kigaliból a nyugat-európai országokba, és így gyakorlatilag lehetetlenné is teszik az érc eredetének követését. Illegális bányászat a gorillák otthonául szolgáló Kahuzi-Biega Nemzeti Park, Itombwe Rezervátum, Virunga Nemzeti Park (határ)területein történik.

            Számok:

            2018-ban 5.100.000.000 mobil jutott a 7.6 milliárd emberre. 1996-óta 6.000.000 ember halt meg a koltán bányászat következtében. Számítások szerint, ha a növekedési tendenciák ebben az ütemben folytatódnak 2025-re a 8.6 milliárdnyi emberiségből 5.9 milliárd előfizető lesz. Ebből következően 2020-ra a koltán kereslet meghaladhatja az 1000 tonnát.

            Ha azonban a használt mobiltelefonokban található ásványok újrahasznosításra kerülnek, akkor ezen ércek bányászata csökkenni fog.

            Hogy folyik a bányászat, milyen konfliktusokat okoz a térségben?

            A kongói bányászat biztonsági feltételeiről jobb nem is beszélni. A gyermekmunka mindennapos, azonban mindennek tetejében a bányákat illegális félkatonai szervezetek tartják felügyeletük alatt.

            Ezek mind külszíni bányák, amiket erdőírtással kezdenek egy-két futballpályányi területen, amit folyamatosan szélesítenek. Apró méretű járatokat vájnak a földbe, amiket rozoga támfákkal erősítenek meg. Az apró járatokba a gyerekek könnyedén beférnek.

            A munkáért a bányászok, ha szerencsések, napi 1-2 dollárt kapnak. A szerencsétlenebbek feleségét és lányait fogolyként tartják, vagyis az ő életükért cserébe bányásznak a férfiak. A bányászat sokszor szinte kizárólagos bevételi forrás a kongói férfiak számára – a földjeiket a lázadó katonai szervezetek magukévá teszik, így szó szerint elvéve a mindennapi betevőjüket.

            Forrás: The Mobile Economy Report 2018, GSM Association

            Csatlakozzatok a programhoz és tegyük együtt jobbá a világot!

             

          • JELZŐLÁMPA - SEMAFOR 2021.9.9.

          • Az iskolaügyi minisztérim 2021.szeptember 9-én kiadott Iskolai Jelzőlámpa változásai a mellékletben található dokumentumban olvashatóak.

            Zmeny Školského semaforu vydané MŠVVaŠ SR dňa 9.9.2021 môžete prečítať v prílohe.

          • ZENEISKOLA

          • A Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola szeretettel várja a beiratkozni vágyó diákokat felvételi meghallgatásaira Nagyölvedre zene és képzőművészet szakokra 2021. szeptember 6-án hétfőn 14:00-17:00 óra között,

            - órarend beosztásra tanulóink Nagyölveden 2021. szeptember 6-án hétfőn jelentkezhetnek 14:00 órától 

          • Začiatok šk.r. 2021/22

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/22 sa uskutoční 2. septembra 2021 o 8:00 hod. Za priaznivých poveternostných podmienok prebieha na dvore, v opačnom prípade v budove školy na chodbe.

            Vstup do budovy je možný výlučne v rúškach a iba po odoslaní, predložení Vyhlásenia o bezpríznakovosti žiaka i rodiča. Žiadam Vás, aby ste za svoje dieťa a podobne aj za Vás vybrali z ponuky EduPage v menu Žiadosti Vyhlásenie o bezpríznakovosti a odošlite ho s aktuálnym dátumom v deň nástupu. Môžete ich  aj vytlačiť z prílohy alebo vyzdvihnúť u Márii Kudrnovej v budove hasičskej zbrojnice.

            Priebeh školského roku výrazne ovplyvní aktuálna štátna a školská epidemiologická situácia. Žiadame Vás, aby ste sa pokúsili dodržať predpisy vydané Úradom verejného zdravotníctva, ktoré sú pre nás všetkých záväzné, aby bola výučba čo najplynulejšia.

            Viac informácií nájdete v dokumentoch  v prílohe.

                           Tešíme sa na nový školský rok a dúfame, že aj  pokračovanie bude  zdravé a radostné !

          • TANÉVKEZDÉS

          •      Tisztelt Szülők!​​​​​​​

            Értesítjük Önöket, hogy a 2021/22-es tanév ünnepélyes megnyitója 2021. szeptember 2-án (csütörtök) 8:00 órakor kezdődik. Kedvező időjárási viszonyok mellett az udvaron, ellenkő esetben az iskola folyosóján kerül rá sor.

            Az épületbe való belépés maszk viselés mellett és csak a tünetmentességről szóló nyilatkozat elküldését, leadását követően történhet meg. Kérem Önöket, hogy az iskola EduPage oldalán a Kérvények - Žiadosti menüpont alatt válasszák ki gyermekükre, ill. önökre, mint látogatókra vonatkozó nyilatkozatot, és az aktuális dátummal küldjék el. A mellékletből kinyomtathatják, valamint Kudrna Máriánál, a tűzoltó szertárban kérhetik már a mai naptól, valamint az Bényi -,Érsekkétyi Községi Hivatalban. 

            Az idei tanév menetét, alakulását jelentősen meghatározza az éppen aktuális országos, ill. iskolai  járványügyi helyzet. Kérem Önöket, hogy a minél zökkenőmentesebb tanítás érdekében igyekezzünk betartani a közegészségügyi hivatal által kiadott rendelkezésket, melyek mindannyiunk számára kötelező érvényűek. 

            További információkat a mellékletben találnak a Szülőknek címzett dokumentumban. 

            Az iskolabusz 2021. szeptember 3-tól (péntek) az eddigi menetrend szerint közlekedik.

                           Nagyon várjuk az új tanévet, és bízunk az egészséges, örömteli folytatásban!

          • Ebédigénylés - Prihlásenie sa na stravovanie

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy Nagyölved Község 1/2019-es  számú Helyi érvényű rendelete alapján  a 2021/22-es tanévben az ebéddíjak a következő képpen alakulnak:

            Óvoda:      1,54.- EUR/nap

            1. - 4. évf.: 1,21.- EUR/nap

            5. - 9. évf.: 1,30.- EUR/nap

            A havi befizetés előre történik minden hónap 25. napjáig, melyben a csekket, értesítést megkaptják.

            Az iskolai étkezde számlaszáma:  SK89 5600 0000 0071 6673 3003

            Az étkezde vezetőjének telefonszáma:  0905 709 452 (Bublos Andrea)

             

            A gyermek törvényes képviselője köteles kijelenteni gyermekét az étkezésről, amennyiben az nem veszi igénybe.

            Az ebédre való jelentkezést, ill. kijelentkezést előző nap 14:00 óráig tehetik meg, legkésőbb aznap 7:30-ig. Jogukban áll 11:30 és 12:00 óra között az aznapi ebédet saját ételhordóban elvinni, a többi napról a törvényes képviselő köteles kijelenteni gyermekét. Ellenkező esetben nincs mód a díj visszatérítésére. 

            Kérjük Önöket, hogy az EduPage oldal regisztrációs felületén jelezzék igényüket gyermekük étkeztetését illetően.

             

            Vážení rodičia!

            Na základe Všeobecne záväzného nariadenia obce Veľké Ludince č. 1/2019

            Stravná jednotka vydaná Ministerstvom školstva SR na nákup potravín na jedno jedlo od 1.9.2019, schválená Obecným zastupiteľstvom je nasledovná:

            Materská škola:          1,54.- EUR/deň

            1 – 4. roč.:                   1,21.- EUR/deň

            5 – 9. roč.:                   1,30.- EUR/deň

             

            Platba za stravné sa uhrádza mesiac vopred do 25. dňa toho mesiaca, v ktorom bol šek vydaný.

            Číslo účtu školskej jedálne:    SK89 5600 0000 0071 6673 3003

            Telefónne číslo vedúcej ŠJ:    0905 709 452 (Andrea Bublosová)

             

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný a zodpovedný za odhlasovanie z obeda, ak sa dieťa nezúčastní vyučovacích hodín.

            Odhlasovanie a prihlasovanie je deň vopred do 14:00 hod. a najneskôr do 7:30 hod. príslušného dňa. Rodič má právo od 11:30 hod. do 12:00 hod. na odber obeda do svojho obedára pri neodhlasovaní z dôvodu choroby iba 1. deň jeho neprítomnosť v škole, ostatné dni je povinný odhlásiť.

             

            Záujem o stravovanie Vášho dieťaťa vyjadrite prosím na ploche prihlasovania webovej stránky EduPage.

          • FONTOS! Ebédtámogatás igénylése

          • Tisztelt Szülők!

            A jelenlegi törvényi feltételek értelmében szeptembertől már nem jár alanyi jogon minden gyermek részére az ebédtámogatás, viszont a rászoruló családok kérhetnek az államtól ebédtámogatást gyermekük részére vagy igényelhetik helyette az adóbónuszt. Kérjük döntsék el melyik lehetőséget szeretnék választani.

            1. Ha adóbónuszt, akkor intézzék a munkáltatójuknál.

            2. Ha ebédtámogatást, akkor ki kell tölteniük a mellékletben lévő becsületbeli nyilatkozatot.

            2021/2022 –es tanév szeptemberétől támogatásra jogosult:

            1. a gyermek, aki az alapiskola tanulója és a család rászorultsági pótlékot kap,
            2. a gyermek, aki olyan háztartásban él, ahol a havi jövedelem nem több, mint a létminimum,
            3. a gyermek, aki az alapiskola tanulója, és olyan háztartásban él, ahol egyik családtag sem él az adójóváírás jogával e gyermeket illetően, amely elmúlt hat éves, de nem több, mint 15 éves.

            A jogosultságot alátámasztó dokumentumok:

            1. a rászorultsági pótlékról szóló igazolás
            2. a létminimumot nem meghaladó bevételről szóló igazolás
            3. a becsületbeli nyilatkozat, mely szerint a szülők egyike sem é laz adójóváírás jogával.

            Az 1. és 2. pontban szereplő igazolásokat az illetékes szociális osztály állítja ki, a becsületbeli nyilatkozatot a csatolmányból tölthetik le, vagy kérhetik a községi hivatalban. A ebédtámogatáshoz szükséges iratokat 2021. augusztus 11-ig juttassák el a Nagyölvedi Községi Hivatalba.

            Ha a gyermeknek 1 törvényes képviselője van, akkor az 1 aláírásos nyomtatványt, ha 2 törvényes képviselője, akkor a 2 aláírásos nyomtatványt  kell kitölteni.

            A becs=letbeli nyilatkozatot a mellékletből tölthetik le vagy kérhetik a községi hivatalban.

            Vážení rodičia  od 1.8. 2021  končí  plošné poskytovanie dotácie  na podporu stravovacích návykov detí  v ZŠ  /obedy zadarmo/.

            Od nového školského roku 2021/2022  bude mať nárok na dotáciu 

            1. dieťa, ktoré navštevuje  ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi  
            2. dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorá má príjem  najviac vo výške životného minima  
            3. dieťa, ktoré navštevuje ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku  ( „deti bez daňového bonusu  ‟)

            Nárok na dotáciu sa preukazuje :

            1. potvrdením, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi- potvrdenie vystaví ÚPSVaR /od 7.2021 odniesť formuláre na Mestský úrad Levice alebo na ÚPSVaR/
            2. potvrdením, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima – potvrdenie vystaví ÚPSVaR / od 1.7.2021 odniesť formuláre na Mestský úrad Levice alebo na ÚPSVaR/
            3. podpísaním čestného vyhlásenia o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa. /odovzdať na Obecnom úrade vo Veľkých Ludinciach do11.8.2021/ 

            Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s daňovníkom v domácnosti stiahnete tu alebo si vypítajte na obecnom úrade. Ak dieťa má jedného zákonného zástupcu, potrebuje tlačivo s jedným podpisom, ak má dvoch zák.zást., musíte vyplniť formulár s dvomi podpismi. 

             

          • Értesítés - Oznámenie

          • Tisztelt Szülők!

            Értesígôtjük Önöket, hogy 2021. május 17-től csak a gyermekük  3 napot meghaladó (hétvégéket beleértve) távolmaradását követően szükséges a fertőzésmentességről szóló nyilatkozatot felmutatniuk. 

            A szájmaszkok viselése továbbra is kötelező az iskola egész területén. 

             

            Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že od 17.mája 2021 zákonní zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            Nosenie rúšok je naďalej povinné v areáli a v budove školy.

          • Értesítés - Oznam

          • Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy a jelen időpontig az iskola nem kapott hivatalos állásfoglalást a jövő hetet illetően, tehát május 3-tól az eddig érvényben lévő előírásokat figyelembe véve folytatjuk az oktatást. Különös tekintettel arra, hogy községünkben a tesztelés pénteki napon lesz, nem várhatunk egy későbbiekben érkező iránymutatásra. Kérjük Önöket, hogy vasárnap estig töltsék fel az EduPage oldalra a becsületbeli nyilatkozatot és a törvényes képviselő negatív teszt eredményét igazoló dokumentumot, ill. a felső tagozatosok negatív teszt eredményét tartalmazó igazolást. Természetesen a tesztelés alóli kivételek továbbra is érvényesek. 

            Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že škola doteraz neobdržala usmernenie týkajúceho sa vyučovania od 3.mája, tým pádom prosíme  zákonných zástupcov a žiakov 2.stupňa zúčastniť sa testovania vo Veľkých Ludinciach dňa 30.apríla 2021 v popoludňajších hodinách.  Dokumenty potrebné k prezenčnému vyučovaniu posieľajte obvyklým spôsobom.

          • Oznam

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že prezenčné vzdelávanie naďalej pokračuje pri týchto podmienkach:

            - Pred vstupom, teda ešte cez víkend poslať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka a negatívny test nie starší ako 7 dní zákonného zástupcu cez EduPage, prípadne v pondelok ráno  doniesť so sebou do školy zodpovedajúce dokumenty. Výnimku z testovania majú podľa uvedenej vyhlášky osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 s dokladom o prekonaní nie starším ako 180 dní, osoby zaočkované druhou dávkou mRNA vakcíny (pfizer alebo moderna) proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, osoby zaočkované prvou dávkou vektorovej vakcíny (AstraZeneca) proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 4 týždne. V týchto prípadoch prosíme poslať doklady o tejto skutočnosti.

            - Pri vstupe do areálu školy každý žiak je povinný prekryť horné dýchacie cesti s rúškom a nosiť ich cez celú dobu výchovno-vzdelávacieho procesu. Povinnosť nosenia rúšok sa nevzťahuje na deti do 6 rokov veku, na  osoby v exteriéroch, pokiaľ sú od ostatných osôb, s ktorými nežijú v jednej domácnosti, vzdialené viac ako 5 metrov a pri športových činnostiach vykonávané v exteriéri školy.

            Podmienky vstupu do objektu školy a školského zariadenia:

            Do areálu školy je možný vstup osobe za podmienky, že sa vie preukázať negatívnym výsledkom testu na COVID-19 nie starším ako 7 dní, prípadne ak sa preukáže, že spĺňa niektorú z vyššie uvedených výnimiek z preukazovania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19. Nariaďuje sa im riadne prekrytie horných dýchacích ciest (nos a ústa) použitím respirátora alebo inej preventívnej ochrannej pomôcky, a to rúška, šálu alebo šatky. Do všetkých budov školy osoby môžu vstúpiť len v respirátoroch po dezinfikácii rúk na mieste.

            Dbajme na svoje zdravie a na zdravie ostatných!

          • Értesítés

          • Nagy örömünkre 2021. április 26-tól teljes egészében megújul a jelenléti oktatás, tehát az eddig távoktatásban tanuló évfolyamok  - 5., 6., 7. - is visszatérnek közénk. A jövő héten az eddig érvényben lévő órarend szerint folytatódik a tanítás, azaz az A hét következik. A felső tagozat az online oktatás alatt alkalmazott időbeosztást a jelenléti tanítás során is megtartja az előző heti értesítésben leírtak alapján.

            A lévai közegészségügyi hivatal által karanténba helyezett osztályok  - 1., 2. - 2021. április 27-én csatlakoznak hozzánk. 

            Minden jelenléti oktatásban résztvevő gyermek és tanuló számára a következő előírások érvényesek:

            - Iskolába lépés előtt az Edupage oldalon keresztül elküldeni a fertőzésmentességről szóló nyilatkozatot, egy, a gyermekkel közös háztartásban élő törvényes képviselő 7 napnál nem régebbi negatív tesztjét, a felső tagozatosok esetében a tanuló 7 napnál nem régebbi negatív tesztjét is. Azon tanulók, akik valamilyen oknál fogva nem tudják elektronikusan küldeni, hétfőn reggel hozzák magukkal az említett dokumentumokat. Nem kötelező a tesztelés abban az esetben, ha a törvényes képviselő átesett a COVID-19 fertőzésen (nem régebben, mint 180 nap), 14 napnál régebben  abszolválta a pfizer ill. moderna vakcínákkal tötrénő második oltást, az AstraZeneca vakcínával történő első oltásától eltelt 4 hét, illetve egyéb más estben, melyet orvosi igazolással alá tud támasztani. Minden esetben kérjük, csatolják a tesztelés alóli mentességüket igazoló dokumentumot.

            - Minden tanuló az iskola területére történő belépéstől köteles a szájat és az orrot takaró maszkot viselni a tanítás teljes ideje alatt. Kivételt képeznek a szabadban végzett sport tevékenységek, a szabadban töténő bármilyen tevékenység, melynek során a személyek közötti távolság több, mint 5 m. A maszkviselési kötelezettség alól kivételt képeznek az óvodás gyermekek.

            Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az iskola területére csak olyan személy léphet, aki a fenntiekben már említett tesztelési feltételeket igazolható módon teljesíti, valamint a szájat és az orrot elfedő maszkot visel. Az iskola területén lévő épületekbe csak respirátorban léphetnek be a helyszínen történő kézfertőtlenítést követően. 

            Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

             

             

          • Tájékoztató

          • 2021. április 19-től változnak a maszkviselési szabályok. Az iskola épületében a tanítás ideje alatt nem kötelező az FFP2 maszk (respirátor) viselése a felső tagozatos tanulók számára sem. 

            Bővebb tájékoztatást a következő hivatkozásban olvashatnak:

            Platné opatrenia (uvzsr.sk)

          • Értesítés

          • Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

             

             

            2021. április 19-én a 8. és 9. évfolyam tanulói (végre) visszatérnek az iskolába. Az első két hét alatt, az ún. adaptációs időszakban a tanítás az eddig érvényben lévő órarend szerint zajlik, tehát a tanítás 7:45- től 12:00-ig tart. Hétfőn a B hét kezdődik!

            Az időjárás függvényében tanulóink minél több időt töltenek majd a szabadban a szünetek, esetlegesen a tanórák alatt is.

            Az egyes, tantárgyak keretén belül maximális figyelmet szentelünk gyermekük zökkenőmentes átállásának, tehát amellett, hogy az órákra a tanulók elhozzák a szükséges eszközöket, tankönyveket, sok beszélgetéssel, ismétléssel töltik ki az idő nagy részét feleltetés és dolgozatok nélkül. Bízunk benne, hogy ez az időszak mindenki számára pozitív élményeket eredményez ezáltal.

            Kérjük a szülőket, hogy ne tekintsék ezeket a tevékenységeket elfecsérelt időnek, hiszen Önök is tisztában vannak vele, milyen traumákat okozott az elmúlt fél év gyermekeik életében, és, bár az újrakezdés  magában biztosan örömteli lesz mindannyiunk számára, de nem lesz könnyű folyamat. 

             

             

          • ÉRTESÍTÉS

          • Tisztelt Szülők!

            Tájékoztatjuk Önöket, az iskolaügyi minisztérium határozatának értelmáben 2021. április 19-ei hatállyal megújítjuk a 8. és 9. évfolyam számára a jelenléti oktatást. A tanítás a jelenleg érvényben lévő órarend szerint zajlik majd a B héttel folytatólag mindenki számára. A távoktatásban maradó évfolyamok (5. - 7.) továbbra is az EduPage oldalon, illetve a ZOOM alkalmazás segítségável kommunikálnak tanítóikkal. 

            Kérjük, hogy az iskolába jövő gyermekek esetében a belépést megelőzóen töltsék ki a fertőzésmentességről szóló becsületbeli nyilatkozatot az EduPage oldalon, valamint csatolják a törvényes képviselő, illetve a tanuló 7 napnál nem régebbi negatív teszteredményét igazoló dokumentumot. 

            2021. április 26-tól lép hatályba a többi évfolyamot ( 5. - 7.) is magában foglaló újraindítás. 

             

          • Návrat do škôl

          • Vážení rodičia!

            Na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ SR zo dňa 08.apríla 2021 Vám oznamujeme, že za prísnych epidemiologických opatrení sa obnovuje školské vyučovanie pre  žiakov 1. stupňa a pre detí materskej školy prezenčnou formou  a to  s účinnosťou od 12. apríla 2021.

            Žiaci 2. stupňa sa naďalej budú vzdelávať dištančnou formou.

            Školský klub detí aj Školská jedáleň budú v prevádzke ako doteraz.

            Dezinfekcia rúk dieťaťa bude zabezpečená školou.

             

            Prehľad najdôležitejších zmien, ktoré vstúpia do platnosti ( Vyhláška č.111/2021):

             Od 15. marca 2021 sa povinnosť nosiť respirátor najmenej FFP2 podľa normy STN EN 149 + A1 rozširuje na všetky interiéry (okrem vlastnej domácnosti), na verejnosti a v prostriedkoch verejnej dopravy. 

            Výnimku z povinnosti nosiť respirátor však stále platí povinnosť nosiť rúško, a to:

            -  pre deti do ukončenia prvého stupňa základných škôl,

             

            Podmienky vstupu žiaka 1. stupňa do školy sú nasledovné :

            1. Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov ( musia sa však riadiť prísnymi epidemiologickými opatreniami – časté umývanie rúk, povinné nosenie rúšok, zabezpečenie si papierových vreckoviek, zabezpečenie si aj náhradného rúška do skrinky)

            2. Zákonný zástupca dieťaťa nevstupuje do budovy školy!

            3. Rodič pred nástupom do školy je povinný odovzdať Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti alebo posielať cez EduPage stránky školy   a to podľa nasledovných kritérií:

            a) Zákonný zástupca sa preukáže negatívnym výsledkom antigénového alebo PCR testu – nie starším ako 7 dní – aspoň jedného zákonného zástupcu žijúceho v spoločnej domácnosti s dieťaťom

            b) ak zákonný zástupca prekonal ochorenie COVID 19, predloží doklad k nahliadnutiu – potvrdenie o prekonaní COVID 19 nie starší ako 3 mesiace

            c) ak zákonný zástupca je zaočkovaný proti ochoreniu COVID 19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní – predloží doklad k nahliadnutiu

             

          • Értesítés - Oznam

          • Mindannyian reménykedünk és azon dolgozunk a minisztériummal és a járványügyi hatóságokkal együtt, hogy az iskolák mielőbb megnyithassanak. A járványügyi bizottság döntése alapján azonban ez nem lesz rögtön húsvét után, mivel a szakértők tartanak a húsvéti ünnepet követő általános helyzet romlásától. Amennyiben mindannyian fegyelmezettek leszünk és betartjuk a járvány megfékezésére irányuló intézkedéseket, április 12-től fokozatosan visszatérhetnek a gyerekek az óvodába, iskolába.

            Kérjük Önöket, hogy az egyik legszebb ünnepünket igyekezzünk szűk családi körben megtartani, hogy egy – két héten belül újraindíthassuk az oktatást.

            Igaz, hogy az elmúlt szombaton 0 volt a pozitív tesztek száma, de mindannyian tudjuk, hogy falubeliek fekszenek a kórházakban súlyos állapotban, nem beszélve azon polgártársainkról, akik felelőtlen módon pozitív eredménnyel járnak bevásárolni vagy engedik gyermekeiket közösségbe.  Ilyen körülmények között nem áll módunkban visszatérni a jelenléti oktatáshoz.

            Várjuk a hivatalos miniszteri iránymutatást, hogy Önöket is tájékoztathassuk. Addig is legyünk türelemmel és belátással egymás iránt!

            Bízva mindannyiunk felelősségteljes hozzáállásában és megértésében, kívánunk Önöknek áldott húsvéti ünnepeket, jó egészséget és jókedvű, szép napokat!

            Všetci dúfame a robíme všetko preto, aby sa škola čo najskôr otvorila.  Avšak na základe rozhodnutia pandemickej komisie to nebude hneď po Veľkej noci, nakoľko sa komisia a odborníci obávajú extrémneho zhoršenia situácie počas Veľkonočného obdobia.  Ak dokážeme byť disciplinovaní  a dodržať opatrenia najmä o nestretávaní sa počas sviatkov, predpokladá sa postupné otváranie škôl.

            Prosíme Vás, aby sme tento krásny sviatok oslávili skutočne iba s blízkymi príbuznými, aby sme po týždni mohli otvoriť školské brány.

            Minulý víkend počet pozitívnych testov bol 0, áno, sme si vedomí, ale presne vieme aj to, že z našich spoluobčanov nejeden leží vo vážnom stave v nemocniciach a nehovoriac o nezodpovednosti dospelých, ktorí s pozitívnymi výsledkami chodia nakupovať a dávajú svoje deti do škôlky či do školy. Pri takejto disciplíne sa nemôže obnoviť vyučovanie. 

            Čakáme na oficiálne usmernenie ministerstva, aby sme vedeli aj Vás informovať. Prosíme o Vašu trpezlivosť.

            S dôverou v náš spoločný zodpovedný prístup a porozumenie Vám želáme požehnanú Veľkú noc, dobré zdravie a šťastné dni.