• ÉRTESÍTÉS - OZNAM

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy az óvoda és az iskola 2021. március 22-től továbbra is zárva marad, az oktatás az online térben folytatódik. Az újranyitás tervezett időpontja 2021. április 7. 

            Április 1 - 6. -  szünet 

            Április 20.    - 3/4 évi konferencia

            Köszönjük a szülőknek, hogy odafigyeléssel, közös foglalkozásokkal, ha kell noszogatással segítik gyermekük cseppet sem könnyű munkáját!

            Kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!


            Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že materská škola a škola  od  22. marca 2021 ostáva naďalej zatvorená a vzdelávanie pokračuje v online priestore. Plánované znovuotvorenie je 7. apríla 2021.

            1 - 6. apríla - prázdniny

            20. apríla    - 3/4 ročná konferencia

            Ďakujeme Vám rodičom, že stojíte za vašimi ratolesťami a s neustálou motiviváciou im pomáhate v plnení školských úloh.

            Prajeme každému dobré zdravie a vytrvalosť!




          • Emlékezzünk Március 15 hőseire!

          • „Az 1848-as forradalom elsősorban a szabadságot jelentette az egyéni és a közösségi lét síkján. Az a rendkívüli tavasz elhozta a lehetőséget, hogy mind az egyes ember, mind a nemzet kezébe vegye sorsának alakítását. A szabadságharc komoly áldozatokat követelt Magyarországtól emberéletben és anyagi javakban. A legyőzött ország áldozata azonban nem volt értelmetlen, ugyanis a társadalmi átalakulás vívmányait, a jobbágyfelszabadítást, a törvény előtti egyenlőséget és a közteherviselést nem lehetett megsemmisíteni. S 1848 emléke szilárd vonatkoztatási pont, kiapadhatatlan erőforrás maradt az azóta eltelt másfél évszázad során is, minden olyan helyzetben, amikor az egyéni szabadságjogok és a nemzeti függetlenség veszélybe került, vagy éppen zárójelbe tették keményebb vagy puha diktatúrák. 1848 nagy generációjára ma is van miért emlékezni. Ne csak csodáljuk, tanuljunk is tőlük” - mondta Fónagy Zoltán.

          • ÉRTESÍTÉS - OZNAM

          • Értesítjük Önöket, hogy az óvoda a jövő héten, március 15-től március 19-ig továbbra is zárva marad, az alapiskola minden évfolyama pedig online folytatja a tanulást az B hét órarendje szetint. Kívánok mindenkinek jó egészséget! Vigyázzunk magunkra és másokra!

             

            Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že v období 15 - 19. marca materská škola ostáva naďalej zatvorená a základná škola vzdelávanie pokračuje v online priestore podľa rozvrhu B týždňa. Prajem Vám veľa zdravia! Dávajme  si pozor na seba a na druhých!

          • ÉRTESÍTÉS - OZNAM

          • Tisztelt Szülők! 

            Értesítjük Önöket, hogy az óvoda a jövő héten, március 8-tól március 12-ig továbbra is zárva marad, az alapiskola minden évfolyama pedig online folytatja a tanulást az  A hét órarendje szetint.

             

            Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že v období 8 - 12. marca materská škola ostáva naďalej zatvorená a základná škola vzdelávanie pokračuje v online priestore podľa rozvrhu A týždňa

          • Értesítés - Szülőföldön magyarul

          • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szakmai irányításával működő „Szülőföldön magyarul” program keretében a tavalyi, 2019/2020-as tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz, valamint hallgatói támogatást igénylő érintetteket, hogy megkezdődik a támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.

            A kifizetés több körben, pár hét eltéréssel kerül megvalósításra. Az 1. és 2. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további kört (3.) azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

            A megítélt nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás összege személyenként: 60 EUR.

            A megítélt hallgatói támogatás összege személyenként: 10 EUR.

            A támogatás kifizetésének 2. köre 2021. március 1-jén elkezdődött.

            Az idei évtől a kifizetések új banki partneren keresztül, a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

          • ÉRTESÍTÉS

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy az óvoda 2021. március 1-től március 12-ig zárva lesz a pedagógusok pozitív teszteredménye miatt.  Megértésüket köszönjük!

          • TAVASZI SZÜNET - JARNÉ PRÁZDNINY

          • Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

            2021. március 1 - 5. a tavaszi szünet ideje. A tanító nénik, tanító bácsik nem adnak házi feladatot, így lesz módotok a pihenésre, de ne felejtsétek el, hogy unalom ellen legjobb egy könyv! Arról nem is beszélve, hogy a legjobb barát.  Tartózkodjatok sokat a friss levegőn, és egy kicsit hanyagoljátok a számítógépet!

            Március 8 -án az A hét szerint folytatjuk a tanítást.

            JÓ PIHENÉST MINDENKINEK!

             

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            Od 1. do 5. marca je čas jarných prázdnín. Pani učiteľky vám nedajú domáce úlohy, takže veľa času vám zostáva na oddych. Keby ste sa náhodou nudili, nezabudnite, že našim najlepším priateľom je kniha. Zdržiavajte sa čo najviac na čertvom vzduchu a zabudnite trošku na počítač.

            8. marca pokračujeme podľa rozvrhu týždňa A

            PRÍJEMNÝ ODDYCH VÁM PRAJEM!

          • 2% az adójából - 2% z vašich daní

          • Tisztelt Szülők, Tisztelt Iskolabarátok! Bizonyára tudják, hogy az adóról és a bevételekről szóló törvény lehetővé teszi, hogy jövedelemadójuk 2 %-ával az Önök által meghatározott intézményt támogassák. Kérjük Önöket, hogy ezt a lehetőséget kihasználva támogassák az iskolánk mellett működő Szülői Szövetséget!

            Mikor támogathat bennünket jövedelemadója 2%-ával?Ha voltak bevételei, mint adóbevallást készítő természetes és jogi személynek, adóbevallást nem készítő alkalmazottnak.
            Adójának 2%-a nem kevesebb mint 3€, jogi személyek esetében az alsó határ 8,30€.
            Természetes és adóbevallást nem készítő alkalmazottak csupán egy, a jogi személyek viszont több szervezetet is támogathatnak azok nevének és nyilvánartási számának (IČO) feltüntetésével. A felajánlói nyilatkozatot (Vyhlásenie) csak az adóbevallást nem készítő alkalmazottaknak kell kitölteni. Az adóbevallást készítő természetes és jogi személyek adóívén kell feltüntetni a támogatott civil szervezeteket.
            Ha betartja a határidőket és eljuttatja az illetékes adóhivatalba az űrlapokat:
            2021. március 31-ig, amennyiben saját maga készíti adóbevallását. (természetes és jogi személyek)
            2021. április 30-ig, amennyiben az adóbevallást a munkaadó végzi. Ebben az esetben csatolni kell az adó elvezetéséről szóló igazolást, melyet a munkaadó tölt ki. (Potvrdenie o zaplatene dane z príjmov zo závislej činnosti a z funkčných požitkov). Ezt személyesen, vagy a munkaadó könyvelője által el kell jutatni az illetékes adóhivatalba.

            A nyomtatványokat kinyomtathatják a csatományból vagy kérhetik a Farmercenterben.

            KÖSZÖNJÜK, HOGY MINKET TÁMOGAT!

             

             

            Vážení rodičia a priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2%

            z dane! Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to

            •  požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.

            Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

            Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2021 na daňový úrad podľa Vášho bydliska, alebo odovzdajte na obecnom úrade.

            Tlačivá môžete vytlačiť z prílohy, alebo máte možnosť vyzdvihnúť vo Farmercentre.

            ĎAKUJEME, ZA VAŠU PODPORU!

          • Pokračovanie vyučovania

          • Vážení rodičia, oznamujeme vám, že pri súčasných epidemiologických opatreniach  vyučovanie pre MŠ a 1. stupeň aj budúci týždeň pokračuje  v prezenčnej forme. Podmienkou prijatia detí do školy je negatívny výsledok testu jedného zo zákonných zástupcov, ako aj čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa, resp. žiaka. Máte  možnosť ho poslať elektronicky cez EduPage v položke  „Žiadosti“. Upozorňujeme, že aplikácia dokončí zadanie až po pripojení obrázku o výsledku testu. Z ponúkaných možností vyhľadajte vyhlásenie po dátumu 7. február, označte dátum a priložte obrázok!  Na víkendové testovanie škola nemá vyhradený termín, prosíme vás o individuálnu registráciu. Všetkým vám prajeme pevné zdravie!

          • Jövő heti oktatás

          • Tisztelt szülők, értesítjük Önöket, hogy a jelenlegi járványügyi intézkedések értelmében a tanítás a jövő héten is jelenléti formában folytatódik az óvoda és az alsó tagozat számára. A gyermekek iskolába való jövetelének feltétele az egyik törvényes képviselő negatív teszt eredmény, valamint a becsületbeli nyilatkozat a gyermek, ill. tanuló fertőzésmentességéről. Ezt már elektronikus úton is elküldhetik az EduPage-en keresztül a „Kérvények“ menüpont alatt. Felhívjuk a figyelmüket, hogy az  applikáció csak a tesztről készült kép csatolása után véglegesíti a bejegyzést. A felkínált lehetőségek között keressék a február 7-e utáni nyilatkozatot, jelöljék meg a dátumot és csatolják a képet! A hétvégén nem lesz kijelölt időpont az óvoda, ill. iskola részére, kérjük egyénenként regisztráljanak. Jó egészséget mindnyájuknak!

          • Becsületbeli nyilatkozat - Vyhlásenie o bezinfekčnosti

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy a február 8-án esedékes újranyitáshoz szükséges nyomtatványokat megtalálják a csatolmányban, vagy átvehetik Nagyölveden a tesztelés helyszínén. Kérjük, hogy gyermekük az első tanítási napon hozza magával mindkét nyomtatványt, ellenkező esetben nem léphet be az iskola, ill. óvoda épületébe.


            Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že dokumenty potrebné pre znovuotvorenie školy nájdete v prílohe oznamu, alebo si ich viete prevziať pri testovaní vo Veľkých Ludinciach. Prosíme Vás, aby Vaše dieťa v prvý deň návratu priniesol so sebou obe vyhlásenia, lebo bez nich nemôže vstúpiť do budovy školy ani materskej školy. 

          • Értesítés - Oznam

          • A minisztérium aktuálisan érvényben lévő határozata alapján az óvoda és az alapiskola alsó tagozata 2021. február 8-án visszatér a jelenléti oktatáshoz. Ennek feltétele az alkalmazottak és a gyermekek egy törvényes képviselőjének  negatív teszteredménye.

            2021. február 6-án lehetőség nyílik a tesztelésre Nagyölveden a tűzoltószertárban a következő időbeosztás szerint:

            13:00 - óvoda és iskola alkalmazottai

            13:15 - óvoda és iskola pedagógusai

            13:30 - óvodások szülei

            13:45 - alsó tagozat 1.és  2. osztályos szülők

            14:00 - alsó tagozat 3. és 4. osztályos szülők

            14:15 - szlovák tagozatos szülők

             

            Na základe platného rozhodnutia ministerstva školstva vyučovanie v materskej škole a na 1.stupni základnej školy sa presúva na prezenčnú formu. Podmienkou je negatívny výsledok testu zamestnancov a jedného zákonného zástupcu detí.

            6. februára 2021 je možnosť potrebné testovanie realizovať vo Veľkých Ludinciach podľa nasledovného harmonogramu:

            13:00 - zamestnanci MŠ a ZŠ

            13:15 - učitelia MŠ a ZŠ

            13:30 - rodičia MŠ

            13:45 - rodičia 1. a 2. triedy ZŠ

            14:00 - rodičia 3. a 4. triedy ZŠ

            14:15 - rodičia slovenských tried

             

          • Szülőföldön magyarul támogatási program

          • Tájékoztatásképp küldjük a sajtóközleményt a „Szülőföldön magyarul” programmal kapcsolatban.

             

            A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szakmai irányításával működő „Szülőföldön magyarul” program keretében a tavalyi, 2019/2020-as tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz, valamint hallgatói támogatást igénylő érintetteket, hogy megkezdődik a támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára. 

            A megítélt nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás összege személyenként: 60 EUR.

            A támogatás kifizetésének kezdete, az 1. kör utalásának időpontja: 2021. január 19.

            Az idei évtől a kifizetések új banki partneren keresztül, a Československá obchodná banka, a. s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra. 

             

             

             

          • Értesítés - Oznam

          • Értesítjük a tisztelt szülőket, diákokat, hogy január 18-tól (hétfő) az oktatás az eddigi módon, online formában zajlik tovább az újabb értesítésig. A felső tagozat az eddigi órarend szerint, az alsó tagozatosok pedig az OF által meghatározott beosztás szerint folytatja a tanulást. A kapcsolattartás és a feladatok küldése az iskola edupage oldalán történik, a videó órák a ZOOM aplikáción keresztül. Kérjük, figyeljék az elvégzendő feladat meghatározását és leadásának határidejét. A visszaküldendő anyagok hiánya, a határidők figyelmen kívül hagyása, ill. a ZOOM találkozókról való hiányzás igazolatlan órát von maga után. 

            Az 1. félév jegyeinek lezárása január 25-ig történik meg, az értékelő konferencia január 26-án lesz.

            Kívánunk mindenkinek jó egészséget és kitartást!

             

            Vážení rodičia a žiaci, oznamujeme vám, že vyučovanie od 18. januára pokračuje dištančnou formou až do odvolania. Každý žiak dostane od triednej učiteľky harmonogram týždennej práce. Komunikácia a posielanie úloh sa uskutočňuje cez edupage stránky školy, video hodiny cez ZOOM aplikáciu. Nedodržanie termínu odovzdania úloh, alebo nezúčastnenie sa na hodine ZOOM, evidujeme ako neospravedlnenú hodinu.

            Uzavretie známok sa uskutoční do 25. januára a hodnotiaca porada bude 26. januára. 

            Prajeme každému dobré zdravie a vytrvalosť!

          • Visszatérés az iskolába - Návrat do škôl

          • A minisztérium legújabb terve szerint az iskolába való visszatérés a táblázatban feltüntetett módon történne, természetesen az aktuális járványügyi helyzet figyelembevételével. A jövő héten, tehát január 11-én távúton, online formában kezdődik az oktatás az alapiskola alsó és felső tagozatán egyaránt. A felső tagozatosok a már megszokott módon, a módosított órarend szerint tanulnak, az alsó tagozatosok pedig az osztályfőnökök utasításai alapján. Kérjük, várják meg, míg az osztályfőnökök elküldik a csoportelosztásokat és időpontokat! 

            Az óvoda a jövő héten zárva marad. 

            Podľa aktuálneho rozhodnutia ministerstva budúci týždeň, čiže od 11. januára vyučovanie aj na prvom stupni sa presúva do online priestoru. Prosíme Vás, aby ste počkali na usmernenie triednych učiteliek. 

            Materská škola budúci týždeň  bude zatvorená. 

          • Értesítés - Oznam

          • Tisztelt Szülők, kedves Diákok! A központi válságstáb döntése értelmében december 19-től január 10-ig három hetes karácsonyi szünet lesz, ezen idő alatt szünetel az online oktatás és az óvoda is.

             

            Vážení rodičia, milí žiaci! Na základe rozhodnutia krízového štábu vianočné prázdniny budú trvať tri týždne pre základnú a pre materskú školu od 19. decembra do 10. januára.

             

             

          • Értesítés - Oznam

          • Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy az tanítás az óvoda és az alsó tagozat számára 2020. december 9-én a szokott rendben folytatódik. A felső tagozat továbbra is online tanul.

             

            Oznamujeme váženým rodičom, že 9. decembra 2020 vzdelávanie pre materskú školu a pre 1. - 4. ročníky pokračuje v bežnom režime.

          • Oznámenie

          • Oznamujeme váženým rodičom, že zajtra, tj. 8. 12. 2020 vyučovanie na prvom stupni a v materskej škole NEBUDE. Deti sme z obeda vyhlásili. O vyučovaní v stredu, tj. 9. 12. 2020 vás budeme informovať zajtra. 

          • Tanítás 2020. december 7-től

          • Értesítjük a tisztelt Szülőket és minden tanulót, hogy 2020. december 7-től a tanítás az EDDIGI MENET SZERINT FOLYTATÓDIK: az óvodások és alsó tagozatosok személyes jelenlétét várjuk, a felső tagozatosokkal pedig a technika segítségével foglalkozunk. Az iskolalátogatás MÉG MINDIG KÖTELEZŐ az online térben is, több napra, hétre vonatkozó utólagos igazolást nincs módunkban elfogadni.